Privacyverklaring

Privacyverklaring Larissaschrijft.nl
maart 2019

Hieronder lees jij hoe ik met jouw persoonsgegevens omga. Uiteraard doe ik dit zo zorgvuldig en vertrouwelijk mogelijk.

1. Over mij

Larissa Konst
contact@larissaschrijft.nl

2. Persoonsgegevens
Deze persoonsgegevens verwerk ik:

a. Voor- en Achternaam
b. E-mailadres
c. Telefoonnummer
d. Social Media accountnamen
e. Bedrijfsgegevens (KVK-nummer, bedrijfsadres, rekeningnummer)

Hoe kom ik aan deze gegevens?

Ik kom alleen aan deze gegevens doordat jij ze zelf aan mij hebt gegeven. Dit kan via het contactformulier gebeurt zijn. Dan wel om een gratis dienst af te nemen, ofwel om een betaalde dienst af te nemen. Ook door middel van e-mailen en/of contact opnemen via Social Media, geef jij mij bepaalde persoonsgegevens.

3. Doeleinden

Om deze redenen verwerk ik persoonsgegevens
Ik verwerk je persoonsgegevens alleen volgens de regels van de AVG en voor de doeleinden die hieronder beschreven zijn.

Reacties
Als je een reactie achterlaat onder mijn blogartikelen, dan verwerk ik je naam, eventuele websitenaam en eventuele portretfoto. Dit laatste gebeurt alleen als je gebruik maakt van Gravatar. In principe blijven deze reacties oneindig staan, tenzij ik het blogartikel verwijder of wanneer jij een verwijderingsverzoek indient.

Contact
Heb jij contact opgenomen via het contactformulier en/of via het e-mailadres, dan heb ik gegevens van jou ontvangen. Mocht jij contact hebben opgenomen met een van mijn social media accounts, dan heb ik ook jouw social media accountnamen ontvangen. Deze gegevens worden maximaal 5 jaar bewaard.

Nieuwsbrief
Heb jij je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, dan verwerk ik jouw naam en e-mailadres om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Onder elke mail staat een link om je uit te schrijven. De gegevens blijven bewaard, totdat jij er zelf voor gekozen hebt om je uit te schrijven.

Facturen
Maak jij gebruik van betaalde services, dan gebruik ik jouw bedrijfs- en persoonlijke gegevens om de facturen te kunnen maken. Deze facturen bewaar ik 8 jaar, aangezien ik dit namelijk wettelijk verplicht ben.

4. Doorgifte
Ontvangers van persoonsgegevens

Ik deel jouw gegevens met de volgende derden

  • Antagonist
  • WordPress
  • Antagonist mailserver

Met alle verwerkers heb ik een verwerkingsovereenkomst gesloten.

5. Jouw rechten
Je hebt rechten en kunt invloed uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Hieronder lees je welke rechten dit zijn.

Inzage, rectificatie en wissen
Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens ik van je verwerk en je kunt uiteraard verzoeken deze te rectificeren of te wissen.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeven van de nieuwsbrief, dan zal ik jouw persoonsgegevens daarvoor onmiddellijk verwijderen.

Klachten
Heb je klachten over hoe ik met jouw persoonsgegevens omga? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wil jij gebruik maken van bovenstaande rechten, mail dan naar contact@bylonline.nl.

6. Beveiliging persoonsgegevens
Ik doe er alles aan om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Op mijn website maak ik gebruik van Aksimet, die mijn website en de reacties beveiligt.
Op mijn laptop staat een virusscanner van McAfee, waardoor de gegevens en documenten altijd beschermt zullen zijn.

7. Cookies
Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt.

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar mijn website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Social Media

Ik wil het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van mijn website te delen via Social Media. Dit kan via de speciale Social Media buttons. Hieronder lees jij meer over hoe zij met jouw privacy omgaan:

Google Analytics
Om het gebruik van mijn website te kunnen optimaliseren, wil ik graag weten hoe mijn bezoekers deze website gebruiken. Om dit te kunnen doen, gebruik ik Google Analytics. De cookies van Google Analytics worden 12 maanden bewaard. Alle gegevens zijn ook geanonimiseerd.

Gravatar
Op mijn blogartikelen kun je reacties achterlaten. Met Gravatar kun je dan een profielfoto toevoegen aan je reacties. Hier lees jij meer over hun privacybeleid.

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Uiteraard kun je de cookies altijd uitschakelen en verwijderen. Dit kun je doen via de browserinstellingen.

Links
Mijn website bevat ook links van andere websites. Deze websites kunnen andere cookies bevatten. Voor meer informatie hierover verwijs ik je door naar de desbetreffende website die jij bezoekt.

8. Wijzigingen
De laatste versie van mijn privacybeleid zal altijd hier te vinden zijn. Boven aan de privacyverklaring lees jij wanneer de verklaring voor het laatst is bijgewerkt.

Schuiven naar boven